De mooie natuur daagt mij uit om te fotograferen, de wens om goed te leren fotograferen daagt me uit om er steeds vaker
op uit te gaan om te oefenen.
Een heerlijke wisselwerking dus, waaraan ik veel plezier beleef.
Op deze site doe ik verslag van mijn pogingen om wat ik zie zo mooi mogelijk vast te leggen.
Bedankt voor je bezoekje, en mocht je een reactie achter willen laten, dan stel ik dat erg op prijs.

Klik op een foto voor een presentatie in groter formaat en hogere kwaliteit!


zondag 12 mei 2013

Fotoreis CovarrubiasEen paar maanden geleden besloten Gonnie en ik om mee te gaan met een fotoreis naar Noord Spanje. 
Deze reis,  georganiseerd door het Centrum voor Natuurfotografie wordt begeleid door Bart Siebelink, en is gericht op allround natuurfotografie, met het accent op macro- en landschapsfotografie.  Er zal ook nog iets anders als een rode draad door de week heen lopen .... daar over later meer....

De dagen voor vertrek volgen we natuurlijk de weersvoorspellingen, en oh wat zijn die slecht.  Van dag tot dag ziet het er dramatischer uit,  er is zelfs sprake van zware sneeuwval!  Hoewel dát extreme winterweer van de weerkaart verdwijnt,  gaan toch de skibroek, warme kleren,  muts en handschoenen in de koffer,  in plaats van de zomerse t-shirtjes en flesjes anti-zonnebrand.... Maar we laten onze goede zin niet verpesten door het weer,  dus we staan op zaterdagmorgen 27 april  om 9 uur opgewekt en  vol verwachting  op Schiphol, waar we kennismaken met onze reisgenoten:  Lydeke, Marianne, Marjo, Riet, Dick, Bart  en natuurlijk andere Bart: onze reisbegeleider.

We vliegen naar Madrid, waarna we in een tot de nok toe volgepakt minibusje naar onze bestemming rijden:  Covarrubias, een middeleeuws dorpje op de Spaanse hoogvlakte,  het ligt ongeveer 40 km ten zuidoosten van Burgos.  We verblijven in een klein hotel,  het Casa Rural 'Posada del Conde',  het telt precies 9 kamers, en we kunnen er gebruik maken van de keuken en van een gezellige huiskamer.  Het ziet er goed uit, het Casa Rural zal deze week een echt thuis voor ons zijn,  ons 'Casa'.


Een fotografiereis levert uiteraard een hoop fotomateriaal op.  Ik heb er diep over nagedacht of en hoe ik deze foto's in mijn blog zal verwerken,  en ik heb besloten om er een uitgebreid beeldverslag van te maken.
Menig blogvolger zal geen zin hebben om alles te lezen en te bekijken,  maar dit verslag maak ik toch  vooral voor mezelf,  en natuurlijk ook voor thuisblijvers die benieuwd zijn naar mijn belevenissen,  en last-but-not-least voor mijn reisgenoten,  met wie ik graag mijn foto's en ervaringen wil delen,  en van wie ik ook nog het nodige hoop te zien.  Je bent de hele week met elkaar bezig,  en dan is het toch wel heel erg leuk om ook de resultaten te zien van alle  fotomomenten, waar we met zijn allen zo ons best op hebben gedaan.

Het reisverslag is van dag tot dag te zien en te lezen via de volgende links:

Covarrubias - Zondag
Covarrubias - Maandag
Covarrubias - Dinsdag
Covarrubias - Woensdag
Covarrubias - Donderdag
Covarrubias - Vrijdag


Let op:   
De foto's  zijn van betere kwaliteit wanneer je er een aanklikt en alles in de diashow bekijkt!

Groepsportret
Foto gemaakt door Bart Siebelink

16 opmerkingen:

 1. Ik heb al je dagverslagen gelezen. Hier zitten hele mooie platen tussen. Leuk om te lezen dat je zo'n reis hebt gedaan, ik had er ook naar zitten kijken. Maar paste voor dit jaar niet meer in mijn budget/plannen. Ga wel in september bij hun een workshop doen. Maar wie weet, jij hebt je zo te zien prima vermaakt en je leert vaak wel veel van die praktijkdagen. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Loes
  dat lijkt me een mooie foto''vacatie wat heb je veel gezien in die week.
  en wat heeft het mooie foto's opgeleverd ik heb er erg van genoten.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat ontzettend leuk zeg dat jullie dat hebben gedaan. Zeker om met allemaal gelijkgestemden op pad te zijn. Dat levert zeker prachtig beeldmateriaal op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Loes,
  Het was een heerlijke week en jij hebt er een fantastisch verslag van gemaakt. Erg leuk om te lezen en te bekijken. Ook de andere groepsleden zullen hiervan genieten. Voor mij is het niet meer nodig om iets te schrijven, ik kan ze doorlinken naar jou :)
  Gisteren alles gelezen en bekeken en dat ga ik nu nog een keer doen.
  Lieve groetjes Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Loes,
  Ik heb gisteravond de hele serie al eens op mijn tablet bekeken, maar ga dat nu nog eens over doen op mijn PC om de foto's ook echt mooi groot te kunnen bewonderen.
  Erg leuk om zo jouw fotoreis mee te kunnen beleven, ik was al erg benieuwd hoe je het daar gehad zou hebben. Jammer dat jullie niet altijd even goed weer hebben gehad, maar als ik het zo lees en zie dan hebben jullie toch een geweldige foto-week gehad.

  Groetjes, Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat moet het een heerlijke week zijn geweest Loes. Ondanks het weer hebben jullie prima vermaakt zie ik. Je heb er een prachtig reisverslag van gemaakt. Al zal ik nog een keer rustig op mijn gemak nog een keer lezen. Dit weekje fotograferen heeft je zeker een karrevracht aan foto's opgeleverd. Wordt nog een heel veel werk om uit te zoeken.

  gr Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf verslag Loes, ik heb genoten van je foto's.

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Loes
  Wat een super reis en je laat mij mee genieten.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 9. miło było pooglądać..., pozdrawiam całą grupę:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie reeks,lijkt mij een aangename reis

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt mij prachtig Loes zo met een hele groep.
  Wat heb je ook mooie foto's gemaakt.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Loes, wat een heerlijk fotoavontuur! Ik heb al je dagen gelezen en bekeken en, maar dat was te verwachten, ik ben met stomheid geslagen over de gieren invasie. Wat verschrikkelijk gaaf om dat mee te maken. Ik vind er heel mooie foto's bij zitten zoals de gier met de gespreide vleugels en het bloedrige kopportet. Ook de foto's van de andere dagen zijn mooi, je laatste madeliefje vind ik prachtig maar ook de mooie landschappen met de lijnen en vlakverdelingen. Het is leuk om te lezen dat iedereen ook nog zoveel leert op zo'n reis en die ervaringen neem je allemaal mee. Ik geloof zeker dat jij daar weer veel moois van zal kunnen maken, nieuwe uitdagingen aangaat en nieuwe technieken uitprobeert.
  Wel een beetje jammer dat het relatief slecht weer was maar soms heeft ook dat voordelen.

  Ik heb van je verslagen en je foto's genoten. Muchos gracias (of zoiets).

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Loes,

  Ik heb je opnames van deze boeiende reis allemaal met veel genoegen bekeken, wat hebben jullie daar veel gezien. Ik reageer op deze algemene pagina voor alle onderliggende dagen en constateer dat er bij elke dag wel een aantal echte toppers bij zitten, die naar mijn mening in een wedstrijd hoge ogen zouden gooien. Ik bedoel dan met name de foto van het boompje met de donkere achtergrond die in de nabewerking zoveel meer zeggingskracht heeft gekregen, maar ook de boompjes in het blog van woensdag zijn echt top. Als rode draad vind ik vooral ook je boomkikkertjes en je macro's met onscherpte waar de bloemen met bokeh-bubbels van woensdag eruit springen heel beeldbepalend. In zijn totaliteit een prachtig beeldverslag waar je trots op mag zijn, mijn complimenten.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Loes, Wat hebben jullie mooie plekjes bezocht. Zelf beschrijf ik ook altijd onze vakantie's, zowel als nabeschouwing voor mezelf als inspiratiebron voor andere. De foto's spreken voor zich en zijn stuk voor stuk erg mooi. Leuk om met mensen te zijn, die ook van fotografie houden. Er valt dan altijd wel wat nieuws te leren. Bedankt om deze vakantie met ons te delen.
  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Loes
  Dat was heel wat lees-en kijkwerk! Maar ik heb het met plezier gedaan. Wat een juweeltjes van foto's zitten er tussen. Ik val vooral voor de blauwe druifjes. Zo'n fotoshoot tussen de gieren moet een heel aparte belevenis zijn! Je moet toch maar eens de titel van je blog gaan veranderen naar een voltooide tijd ;)
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier een berichtje over al je dagen, wat is deze week veel te kort geweest voor jullie. Net wat je schrijft, nu hoeven het niet allemaal toppers te zijn, een reisverslag met prachtige foto's en goede info wat jullie allemaal hebben uitgespookt. Gelukkig is alles naar wens verlopen en weet je nu hoe de bokeh gemaakt wordt. Dat is nu wachten op het Hollandse zonnetje. Wat lijkt het me ook moeilijk om heel snel omteschakelen van lens, van macro naar landschap, je hebt het allemaal heel goed gedaan. Je bent maar een paar uurtjes van huis en het is gewoon een heel ander landschap, wat zal het thuisfront ook van je foto's genieten, zijn vast trots op je. Het vertellen van je verhaal uit Spanje wat boeiend en nu met de foto's erbij, ik heb met je mee genoten.

  LG Von

  BeantwoordenVerwijderen