De mooie natuur daagt mij uit om te fotograferen, de wens om goed te leren fotograferen daagt me uit om er steeds vaker
op uit te gaan om te oefenen.
Een heerlijke wisselwerking dus, waaraan ik veel plezier beleef.
Op deze site doe ik verslag van mijn pogingen om wat ik zie zo mooi mogelijk vast te leggen.
Bedankt voor je bezoekje, en mocht je een reactie achter willen laten, dan stel ik dat erg op prijs.

Klik op een foto voor een presentatie in groter formaat en hogere kwaliteit!


vrijdag 24 april 2015

Amelisweerd

Op de een of andere manier komt er de laatste weken helemaal niets van fotograferen en bloggen, er zijn gewoon even teveel andere zaken die mijn tijd en aandacht opeisen.

Alleen op de eerste paasdag ging ik met Von op stap,  we gingen naar Amelisweerd, want we hadden zin in Bosanemoontjes!We wisten niet precies waar we moesten zijn,
grote hoeveelheden anemoontjes vonden we dan ook niet,
maar om te fotograferen heb je aan een paar groepen al genoeg natuurlijk.Zo'n onderwerp als Bosanemoontjes,  dat ieder jaar weer op de foto-agenda staat,
vraagt om experimenteren en proberen er weer iets heel anders van te maken.Maar helaas,  dat is me niet gelukt.
Ik was niet in vorm,  of het licht zat niet mee, of... 
wat ik dan altijd roep.....  Ik kan het gewoon niet ;-)Ach, de boog kan nu eenmaal niet altijd gespannen zijn.
Deze foto vind ik trouwens toch best wel geslaagd.
Niet zo veel anemoontjes dus daar bij Amelisweerd,
maar wel héél veel Speenkruid.
Ik heb al eens eerder aangegeven dat ik gele bloemetjes zo lastig vind....Maar het laatste uurtje besluiten we toch een poging te wagen,
we zijn er tenslotte toch, en als het niks wordt hebben we altijd nog een prullenbak.Tja,  en dan blijken een paar foto's nog best mee te vallen ;-)Ik kreeg er zelfs schik in,  totdat ik bij het maken van deze laatste foto,
op een lastige plek bij een sloot, van boven tot onder uit mijn regenbroek scheurde...
Ik weet het nu zeker,  die van de Hema zijn beter dan die van Zeeman ;-)Slotwoordje:
Jammer dat ik in deze mooie aprilmaand niet meer heb kunnen doen,  maar ik verwacht de komende tijd de schade ruimschoots in te kunnen halen,  maar dat gaat dan iets totaal anders worden.....


20 opmerkingen:

 1. Ha Loes,
  Kan gebeuren, weinig tijd maar de anemoontjes zijn toch wel mooi hoor!
  Ik doe het je niet na en Speenkruid met dat geel is een ramp. (ik heb het maar opgegeven na één knalgele)
  De foto's 3, 4, 5, en 6 zijn het wel voor mij!
  groetjes, en fijn weekend,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het anemoontje met scherpe meeldraden en een paar blaadjes vind ik toch wel een geweldig geslaagde foto! En ja, soms heb je gewoon je dag niet, is je aandacht niet helemaal 100%. Ik ben benieuwd wat je in petto hebt voor het volgende blog. fotovakantie?
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Loes,
  Je eindigt wel met een mega cliffhanger!
  Jouw favoriet vind ik ook het mooist. Een kleine knop die net komt kijken. Dat het niet altijd lukt ligt misschien niet aan jouw kunnen (vast en zeker niet!) maar aan het licht. De composities zijn mooi!
  Ik denk weleens, als het me niet lukt, dat ik toch geluk had bij de keren dat het wél lukt. Soms is het net dat hoe meer je je best doet, hoe minder eruit komt. Zo werkt het bij mij tenminste. En als je niet altijd naar buiten kunt rennen wanneer de omstandigheden ideaal lijken... Dan moet je het nemen zoals het komt. Ook zoiets...
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Loes, had het maar gevraagd! Ik ben dit jaar al een keer of 6 gaan fotograferen in Amelisweerd. Ik had je zo kunnen vertellen waar de verschillende groepjes bosanemonen staan.
  Je hebt een mooie serie neergezet. Jouw nr 4 vind ik een ontzettend mooie en sfeervolle foto. Nr 1 en 2 vind ik ook erg mooi. Afijn, je hebt in ieder geval een leuke dag gehad.
  Heb je mijn rijstzak nog gevonden? Die ligt ergens op het landgoed tussen de anemonen. (Als tegenhanger voor jouw gescheurde regenbroek?) gr Jody

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Halo Loes ,
  Je bent juist heel actueel met de mooie bosanemoon , in vroege Vogels hebben ze Dinsdag heel veel aandacht besteed aan dit mooie fragiele bloempje die er soms jaren over doet voor er wat meerdere voorkomen dus prachtig blog ook met het gele speenkruid vormt het een mooi geheel voor deze tijd van het jaar !!!
  Fijn weekend , gr, Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Loes,
  Amelisweerd, jeugdsentiment. Ik heb in Utrecht gewoond en in Amelisweerd kwam ik vaak, jaren geleden.
  Veel fotograferen en het gevoel hebben dat op de foto niet te zien is wat je voor ogen hebt? Ach, wie maakt dat niet mee, zeker als je hoge eisen stelt. Als ik zo de hele serie bekijk dan denk ik dar velen zullen denken, "Kon ik maar zulke foto's maken". Als je de lat hoog legt blijkt dat het soms te hoog is als je niet in vorm bent. Denk maar eens aan hoogspringers en polsstokhoogspringers die hun aanvangshoogte missen. It's all in the game. Jouw kansen komen wel weer.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Loes, goed dat je er weer bent. begon me al een beetje ongerust te maken;-)
  Ondanks dat je zelf niet zo tevreden bent (of overkomt...) is dit toch weer een blogje dat het bekijken waard is, hoor. Zoals je al aangeeft: de boog kan iet altijd gespannen staan en je kunt ook té kritisch zijn. Het valt ook niet mee om steeds weer iets nieuws te verzinnen bij verplichte nummers als bosanemnonen, sneeuwklokjes, etc...
  Ben wel erg benieuwd met waarmee je nu weer op de proppen gaat komen. Zal toch geen nachtfotografie worden? ;-P
  roetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gek he dat het de ene keer zo goed gaat en dat het een andere keer haast niet wil lukken. Zal wel verschillende oorzaken hebben. Als het komende dagen maar goed gaat ;-) Je hebt je volgers wel nieuwsgierig gemaakt.
  Ik vind je achtergronden bij de bosanemonen erg mooi. De laatste, die je zelf ook geslaagd vindt, is erg fraai. En het lastige speenkruid ging je goed af. Dus je kan het wel ;-), maar dat wist ik al.
  groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kom op Loes niet te gauw het kopje laten hangen dat doen die bloemen wel. Het kunnen natuurlijk niet altijd topopnames zijn, maar ook hier heb je er toch weer een aantal heel geslaagde tussen zitten, althans dat vind ik. De eerste en de vijfde hebben mijn voorkeur. Wat hilarisch met die broek, en jij maar hopen dat je ongezien weer bij de auto kon komen, haha.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Loes
  Al is de boog niet gespannen geweest, er zitten toch mooie opnamen tussen.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien eis je steeds meer van je zelf, Loes. Ik vind deze foto's stuk voor stuk wél fantastisch. Maar ik herken het, je wilt steeds meer en beter. Overigens een goede (maar ook vermoeiende) instelling, denk ik zelf dan, want anders blijf je stil staan. Fijne zondag. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Herkenbaar dat gevoel dat het de ene keer beter lukt dan een andere keer. Maar je laat hier desalniettemin weer een prachtige serie zien en ze zijn natuurlijk ook niet voor niks bij jou door de selectie gekomen. Je anemoontjes vind ik allemaal prachtig en heb geen uitgesproken favoriet. Leuk jouw experiment met het speenkruid te zien, inderdaad erg lastige bloemetjes om wat moois van te maken, hiervan vind ik foto 7 een heel fraaie met die prachtige kleuren in de achtergrond.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hai Loes,

  Het lijkt wel of het je steeds makkelijker af gaat om mooie platen te maken. Een schitterende serie en ik vind het stuk voor stuk plaatjes.
  De anemoontjes zijn echt prachtig. Tjsa, oefening baart inderdaad kunst!
  Ben benieuwd wat je de komende en afgelopen dagen hebt kunnen doen.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi Loes, heel zacht en sfeervol!

  Gr John

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Loes, daar hebben we allemaal last van, verwacht ik. Ik in ieder geval wel. Voor mij valt het meestal allemaal samen wanneer ik het juiste groepje anemonen heb gevonden. Ook op de voor jouw minder geslaagde dagen maak je nog steeds hele mooie opnames die gemiddeld een stuk verder zijn dan in je begindagen.
  Helemaal in stijl met de naam van je blog.
  Ga zo door.

  gr Jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha, ha...WEER nat geworden!
  het prijsverschil moet toch ergens in zitten!!
  de volgende toch maar weer van de Hema dan ;-)

  Mooie blog Loes, ben altijd jaloers op je
  prachtige bloemen opname..ik vind ze fantastisch,
  kan er gewoon kort over zijn..ze zijn allemaal mooi en gemaakt
  met vakmanschap!! complimenten van mij...

  Lieve groetjes Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. P.S. en het bloggen!! ach ja iedereen heeft dat wel eens...
   komt vanzelf weer !!

   Verwijderen
 17. Het laatste uurtje heeft inderdaad mooie speenkruid foto's opgeleverd, je begint geel leuk te vinden, deze zijn heel goed gelukt. En je bosanemoontjes zijn ook mooi hoor, voor je gevoel misschien niet dat wat je in gedachten had, ik kan er van genieten.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Toch een mooie blog hoor Loes, en ik vind dat je het wel kan, want wat je hier laat zien doe ik je gewoon niet na.
  Het blijft lastig die bloemetjes, de foto waarbij jij schrijft "deze vind ik best wel geslaagd"vind ik de mooiste van de anemoontjes, dat schilderachtige in de achtergond, dat spreekt mij toch steeds weer aan.
  bij het speenkruid ga ik voor de tweede foto, mooie compositie en mooie achtergrond, bij de twee foto's eronder vind ik de herhaling wel mooi, maar de compositie wat minder.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen