De mooie natuur daagt mij uit om te fotograferen, de wens om goed te leren fotograferen daagt me uit om er steeds vaker
op uit te gaan om te oefenen.
Een heerlijke wisselwerking dus, waaraan ik veel plezier beleef.
Op deze site doe ik verslag van mijn pogingen om wat ik zie zo mooi mogelijk vast te leggen.
Bedankt voor je bezoekje, en mocht je een reactie achter willen laten, dan stel ik dat erg op prijs.

Klik op een foto voor een presentatie in groter formaat en hogere kwaliteit!


maandag 27 september 2010

Boswandeling

Toen het gisteren in de middag even heerlijk opklaarde, was het weer erg aanlokkelijk om een mooie boswandeling te gaan maken. De eerste herfstkleuren verschijnen, de vele paddestoelen blijven telkens prachtig om te bekijken, en wie weet, zie ik ook de reeën wel weer?Ik merk dat ik de foto's anders ge-upload heb, waardoor ik mijn teksten niet op de gebruikelijke plaats kan zetten. Nou ja, de kijker valt het waarschijnlijk niet op, maar het is voor mij zelf even lastig. Dus voor het gemak even wat minder tekst, gewoon even herfstplaatjes kijken!

 
 Het is op deze zondagmiddag best druk met wandelaars, die ook even van deze mooie middag willen genieten, dus op de reeën durf ik niet te hopen.
Des te groter is de verrassing als ik toch weer drie reegeiten op het akkertje zie lopen.
De lage zon zorgt voor fel tegenlicht, toch maar vast een plaatje geschoten, voordat ik naar de andere kant van het veld ga, je weet maar nooit of ze er dan nog zijn.


Ja, ze zijn er nog! En nu heb ik er beter zicht op. Vandaag heb ik het statief meegenomen, maar ik ben er al gauw achter dat het gebruik daarvan nog niet zo eenvoudig is als dat het lijkt.
Ook hier geldt: oefening baart kunst!
Gelukkig heb ik wel even de tijd om alles uit te proberen, want de reegeitjes zijn bezig met de avonddis, dus ze tonen geen haast om weg te gaan.
Leuk, ze hebben bijna allemaal groene blaadjes in hun bek!


Het is inmiddels 7 uur, de zon verdwijnt achter de bomen
dus wanneer ik langs het volgende veldje loop, en daar in de verte ook nog een reebok zie, is het te donker om nog mooie foto's te maken, maar nog wel even geprobeerd natuurlijk, want een reebok zie ik niet zo heel vaak

De avond valt nu snel, en boven het weiland ontstaat mist.
In deze nevelige wereld zie ik weer twee reeën. Het kan weer niet op vandaag.
Met de camera op het statief waag ik nog wat pogingen, kwaliteit lukt nu niet meer, maar de sfeer valt nog wel vast te leggen


Slotwoordje:
De zomer lijkt definitief voorbij, maar de herfst heeft ook veel moois te bieden, de komende weken wordt het buiten alleen maar mooier!
Ja, de vier seizoenen van ons klimaat, ik zou ze niet kunnen missen

14 opmerkingen:

 1. Hoi Loes
  Niets is zo leuk als bij iemand die supermooi werk maakt mee te kijken en te ontdekken wat het geheim is achter dit soort werk. Je doet ideeen op en het geeft je een extra stimulans om het ook eens zus of zo te proberen. Ik heb genoten van je werk en zie dat de paddo's bij jou het ook nog steeds heel goed doen...Met al die regen (ook vandaag) zal er nog wel meer komen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Loes,
  Wat een geluk ... om weer zoveel reeen te mogen zien! Je woont in een heerlijke omgeving, dat is duidelijk! En zo'n statief ... ik ben er ook nog steeds niet helemaal uit hoor ... ik vind het ook nog meer onhandig dan handig, maar met langere sluitertijden is het toch wel noodzakelijk eigenlijk ... dus inderdaad ... zullen we moeten blijven oefenen :-)
  Groejtes, Miranda
  p.s. die "gouden" paddenstoel is wel heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie sfeertekening door de dag en van het seizoen.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Hoewel ik geen fan ben van de kou is het wel een mooi seizoen om foto's te maken en dat blijkt hier wel, mooie bundelzwammen en amanieten.
  Ik vind het vaak onhandig om een statief mee te slepen en doe dat eigenlijk alleen als ik IR foto's wil maken, dan moet het wel :-)
  Veel foto plezier!
  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je hebt een goudenpaddenstoel, super om te zien. En weer de reeën kunnen vinden, prachtig in de mist. Je statief is weer terug en blijven oefenen met de driepoot..Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, Loes wat maak je toch een mooie platen, ik zit hier lekker te genieten achter de computer.
  De reeën en paddenstoelen maar ook de mooie herfst kleuren laat je mooi zien.
  Dat herken ik erg bij jou, dat je van alles probeert en allerlei standpunten probeert.
  Verrassend hoe je de herfstbladeren in beeld hebt gebracht zo tegen de lucht, ik denk dat je er onder bent gaan staan en het effect vind ik erg leuk.
  De foto van de spin vind ik ook mooi, zo hangend in de lucht.
  Ik heb gisteren ook even met de macrolens door de buurt gelopen en vooral veel spinnen gezien maar het valt nog niet mee om ze er goed op te krijgen.
  Tot de volgende keer maar weer,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Loes
  Wat een pracht van een serie weer..De vliegenzwam moet ik nog vinden..En de laatste tijd zien we hier maar weinig Reeën..Maar k denk nu dat ze allemaal jou kant op zijn gegaan.
  Het blijven prachtige beesten..En dan tegen de avond in de nevel/mist..Ja..Super.
  Het is je nog niet gelukt om grote foto's plaatsen?...
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie serie Loes om te zien en een goede diepte in het laantje met de gezellige herfstsfeer ook een mooie serie paddestoelen
  en toch nog geluk dat je de reeen tegen kwam

  Groetjes Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het typische herfst beeld is al bijna weer in zicht, en dat laat jij heel mooi zien met deze serie opnames. Zitten weer hele mooie foto's tussen. Welke ik bijzonder vind is de goudenpaddestoel, is die bewerkt of is die origineel? Bijzonder gaaf om te zien.
  En dan kom je ook nog eens die Reeën weer tegen. Ja oefening baart kunst, zoals jij vaak zegt. Dat geldt dus ook met een tripod. Heb er zelf geen ervaring mee. Ik fotografeer het liefst uit de hand, maar als je echt scherpe opnames wilt, moet je haast wel een tripod gebruiken. Ik mis dan alleen een beetje de vrijheid met fotograferen in de natuur.

  Bedankt voor je leuke reactie op mijn nieuwe blog.

  Groeten,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb je nou echt een gouden paddestoel gezien of heb je er een in sepia gemaakt ??????
  De goudprijs ligt hoog..... ;-)
  Mooi die reetjes in de mist

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Loes
  Wat een prachtige serie heb je weer heel mooi
  de Paddenstoelen het bos de Hertjes geweldig ja ik vind de vier jaargetijden ook heel mooi hoor
  het weer niet altijd maar ja je kan niet alles hebben hé en we krijgen vast nog hele mooie dagen hoor
  Fijne avond groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige foto's van het bos, de paddestoelen en vooral van de reeen.
  Via zoom kom ik hier terecht en ik zie nu dat ik al eerder op je site heb gekeken. Inmiddels heb ik alle berichten wel gelezen en de foto's gezien. Erg mooi en je vertelt er ook leuk bij.
  Ik heb dezelfde lenzen als jij van Sony. Had al een aantal Minolta lenzen, maar die gebruik ik bijna niet meer. Als camera heb ik de A700. Eigenlijk wil ik een tweede camera want ik heb een hekel aan lenzen wisselen. Je krijgt op den duur toch stof op je sensor en bovendien vind ik het een gedoe als je aan het wandelen bent. Binnenkort komen er nieuwe camera's van Sony, dus misschien is daar iets goeds en betaalbaars bij als tweede camera.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Loes
  Leuk dat je een berichtje op mijn blog achterliet! Ik ben al een tijdje fan van jouw blog en je fotoavonturen. Soms ben ik wel wat jaloers moet ik bekennen - als je bijvoorbeeld op weg naar je werk gewoon reeën tegenkomt!
  groet albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Loes,
  Wat heb je toch weer een geweldige serie neergezet. Alles is even mooi, de herfstkleuren van het bos, de paddestoelen, de reegeiten. Wat ik een hele sfeervolle foto vind is die met de twee reigeiten in de mist, die precies dezelfde kant opkijken.
  Ik heb weer zitten genieten.

  Groetjes Ghita

  (ben twee dagen naar de AWD geweest, veel foto's maar nog geen topper erbij)

  BeantwoordenVerwijderen