De mooie natuur daagt mij uit om te fotograferen, de wens om goed te leren fotograferen daagt me uit om er steeds vaker
op uit te gaan om te oefenen.
Een heerlijke wisselwerking dus, waaraan ik veel plezier beleef.
Op deze site doe ik verslag van mijn pogingen om wat ik zie zo mooi mogelijk vast te leggen.
Bedankt voor je bezoekje, en mocht je een reactie achter willen laten, dan stel ik dat erg op prijs.

Klik op een foto voor een presentatie in groter formaat en hogere kwaliteit!


donderdag 28 april 2011

Twee in Een

Ik heb zó genoten van het uitzonderlijk mooie voorjaarsweer,  en dus zóveel foto's gemaakt,  dat ik het nauwelijks kan bijhouden,  vandaar dit keer twee wandelingen in één blogje.
Allereerst zondag 17 april, tegen het eind van de middag heb ik het mooie Bert Bospad door de Westbroekse Zodden gelopen

 In  de rietkragen verwachtte ik de  rietzangertjes,  die waren er inderdaad, ze lieten zich regelmatig horen,  maar helaas,  ze lieten zich niet zien. Ach, van alleen het geluid werd ik ook wel weer blij

 Er waren vooral knobbelzwanen te zien, dus in deze serie vooral zwanen, zo simpel is het :-)

 Ik had deze zwaan in vlucht wel iets meer vliegruimte gegund, maar ik  was nu eenmaal te laat met afdrukken....

 Hier worden eventjes snel nieuwe meerkoetjes gemaakt, die lelijke mormeltjes, die juist door hun lelijkheid zó ontzettend schattig zijn ;-)


 Wat is er nog meer te zien?   Pinksterbloemen, al moet Pasen nog komen....

 en de vrolijke gele dotterbloemen

 In de lucht volop Grauwe Ganzen

 en in het water alleen maar zwanen, deze doet wel erg leuke kunstjes

 Deze zwaan zat op het nest, echt pal langs het pad,  een plekje om in de gaten te houden voor de jonge zwaantjes ( maar wanneer??  ik wil zó veel deze dagen,  ik kom tijd te kort,  maar hierin sta ik vast niet alleen?)

 De Bert Bos-wandeling besluit ik met dit tweetal, dat ik vooral erg mooi vind vanwege het zachte vroege avondlicht

De volgende wandeling:  Donderdag 21 april ging ik met Miranda op pad,  deze afspraak was al lang geleden gemaakt,  we gingen naar de hei, want Miranda wil daar zo graag de reeën zien.
We troffen een prachtige dag!

 We gingen vroeg op pad,  in de hoop  van mooi ochtendlicht te kunnen profiteren. De vroege ochtend beloofde veel, er hing een lage nevel,maar helaas, geen kleurenpracht van de zonsopkomst, en ook daarna bleef  het wat heiïg, waardoor het er op de heidevelden allemaal wat sombertjes en bruinig uit bleef zien

 Deze reebok is dan ook niet het plaatje dat ik in mijn gedachten had

 Op de Zuiderheide loopt de schaapskudde,  altijd leuk om te zien

 Schaapherder Mirjam de Hiep bij de kudde,  met op de achtergrond een oude grafheuvel

 Eens een panoramafoto geprobeerd, zo past de hele kudde er op

 Zo'n eenzame boom in een zandverstuiving is altijd fotogeniek

 Terug naar de Westerheide,  we willen reeën zien! Nou, we hebben ze volop gezien, maar allemaal zó ver weg,  een mooie close up zit er dus niet in, maar zo in hun omgeving is toch ook best aardig

 Voor bloeiende brem is het nog te vroeg, dus ik neem aan dat dit een hele vroege soort is

 Het is weer vlindertijd!  Wist ik vorig jaar de vlindertjes aardig te benoemen,  nu moest ik het weer opzoeken,  maar ik weet het weer:  de kleine vuurvlinder

Tot besluit nog een mooie mannetjesvinkje  (  op het moment dat ik dit schrijf zit ik naar buiten te loeren, want rond dit tijdstip komen de goudvinken telkens in de tuin!)

Slotwoordje:
Dit waren weer twee heerlijke wandelingen in de mooie Gooi- en Vechtstreek,  de volgende serie wordt van een bijzondere vaartocht over het Naardermeer, maar nog even geduld..


Bedankt voor bezoekjes, reacties en felicitaties! 
En groetjes
Loes

14 opmerkingen:

 1. Hoi Loes,

  Herkenbare foto's in deel twee ... :-)
  Die van jou zijn erg mooi geworden en je hebt er een leuke serie van gemaakt zo. Die brrem is super gelukt en wat goed dat je de naam van de vlinder nog hebt gevonden. Die panorama is trouwens ook gaaf geworden ... leuk dat je camera dat ook kan! Ik heb een geweldige dag gehad en genoten van het mooie weer, de omgeving en het gezelschap :-)

  Tot een volgende keer!
  Groetjes,Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Loes,
  Dat zijn weer 2 prachtige serie's foto's van je wandelingen.
  De westerhei lijkt me ook wel wat om een keer te lopen, heb al een hoop mooie foto,s gezien van je daar.
  En wat lijkt me dat geweldig als je bezoek in je tuin krijg van de goudvink.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Loes, Twee heerlijke wandelingen in een blog. Je zwanenfoto waarop zowel het mannetje als het vrouwtje staan is heel erg mooi! Maar ook je panoramafoto en de solitaire boom op de heide zijn plaatjes! Heb weer genoten van je blog en kijk uit naar de volgende.
  Groetjes Odette
  ps; bedankt voor je reacties op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Loes, nou ik heb jou misschien geïnspireerd met mijn libellenmacro's, maar deze serie mag er ook zijn. En wat een variatie kom je tegen op een wandeling. Ik vind jouw reebok erg sfeervol en juist heel mooi uitkomen in de wat mistige omstandigheden. Maar ook de rest kan me zeer bekoren. Je hebt er een fan bij, ik kom vast vaker even op je weblog.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Loes, ik houd het kort want mijn computer heeft kùren.
  Schitterende foto`s meis!
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi Loes

  wat een prachtige serie
  die zwanen super
  en die ree ook prachtig
  mooie dag gr. louisa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi serie Loes en van alles wat wat heerlijk daar op de heide met die mooie schapen die boom bij die zandverstuiving vind ik ook heel mooi
  jullie hebben wel genoten
  fijn weekend groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je de gooise schaaphder Miriam ook kent kleine wereld toch Prachtig is die panorama foto en de foto's met de schapen en reeën maar ook je andre wandeling is de moeite waard Tijd tekort heb je het over nu begrijp het helemaal zoveel foto's die ik maak en plaatsen ho maar geen tijd want ik wil nog zoveel nu het voor jaar is :)
  groetjes Jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de foto met de twee zwanenhalsen zó mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tijd te kort maar dat je geniet dat is aan alle kanten voelbaar! Die panoramafoto heb je echt heel mooie gedaan, leuk ook om dit zo tegen te komen. De zwanen zijn ook zo gaaf, heel mooi belicht en wat was die ene lenig. Je laat echt weer heel fraai fotowerk zien. Ga maar lekker door met genieten want met dit soort blogjes doe mij een heel groot plezier. Groetjes en een fijn weekend, Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zalige fotoserie Loes. DIe twee zwanen die over het water scheren heb je ook heel tof weten te vangen in je glaswerk. Het licht in de foto's is ook erg mooi en dat valt me ook op..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De zwaan met zijn hoofd helemaal in zijn achteruit, wat een klasse foto is dat. Je ree foto's zijn prachtig geworden, je hebt zelf dit beeld niet in gedachten, daarom voor je zelf een iets mindere foto..?? maar voor de kijker is het een super geslaagde foto. De mooie brem is een sierlijk bloempje zoals je hem laat zien. Je hebt twee heerlijke wandelingen gehad.

  Geniet van de mooie dagen, voldende week kan je de blogs gaan maken, het gaat een stuk kouder worden en een beetje regen, eindelijk even tijd om binnen te zitten..;-)

  Groetjes Von
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Loes,
  Wat een mooie series, opstijgende zwanen en vliegende ganzen, ik blijf het een kunst vinden om dit goed op de foto te zetten. De acrobatische zwaan vind ik een erg leuke foto.
  En de hei serie, mmmm, ik krijg zo weer zin in een wandeling over de hei (wellicht morgen, want ik ga wandelen rondom Baarn, lage Vuursche en momgeving). De reebok in het ochtend licht vind ik wel heel erg mooi.
  groetjes Ghita

  (ik heb inmiddels 5 logs in de wacht en loop een week achter....)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zo ik ben weer helemaal bij
  de zwaan is super
  gr,bart

  BeantwoordenVerwijderen