De mooie natuur daagt mij uit om te fotograferen, de wens om goed te leren fotograferen daagt me uit om er steeds vaker
op uit te gaan om te oefenen.
Een heerlijke wisselwerking dus, waaraan ik veel plezier beleef.
Op deze site doe ik verslag van mijn pogingen om wat ik zie zo mooi mogelijk vast te leggen.
Bedankt voor je bezoekje, en mocht je een reactie achter willen laten, dan stel ik dat erg op prijs.

Klik op een foto voor een presentatie in groter formaat en hogere kwaliteit!


vrijdag 11 maart 2011

Vogeltjes op de Veluwe

Meestal ben ik een wandelaar die onderweg fotografeert,  ik laat me gewoon verrassen door wat ik zo al  tegenkom, maar een enkele keer ga ik doelbewust op pad.
Zo ook afgelopen dinsdag,  samen met Yvonne http://incantoimages.blogspot.com/   had ik met René http://dewerelddoormijnlenzen.blogspot.com/  afgesproken, die ons mee nam  naar een paar zeer vogelrijke plekjes op de Veluwe, dus dit keer geen verrassingen, maar 'gewoon'  vogeltjes  ;-) 


 Nou ja, gewoon..... een Boomklever zie ik echt niet iedere dagen zo'n mooi Sijsje ook niet!   Wow,  wat een wereldplekje is dit!

Het is een stralend zonnige dinsdag, maar toch komen we vroeg in de ochtend in het donkere bos behoorlijk licht te kort. Met de Iso op 1600 blijven de sluitertijden  op een lange 1/50 hangen, je moet dus profiteren van de momentjes dat een vogel, hier meneer Vink, héél eventjes echt stil zit.
De hoge ISO geeft helaas wat ruis, zeker na iets croppen.  Het lukt me nog niet helemaal goed om deze ruis in Lightroom te verwijderen, dus ik heb het maar even zo gelatenEen aangename verrassing,  een Zwarte Mees,  die heb ik nooit eerder gezien

Wat een enig gezicht, zo'n badderende merel!  en gelukkig hield hij zijn koppie heel eventjes stilen hij blijft ook nog even braaf poseren met zijn veertjes vol met waterdruppelsHet kleine pimpelmeesje zet even een grote mond open deze foto van het Roodborstje verraadt dat we de gevederde vriendjes 
wel even verwend hebben met wat lekker voer, rugzakvogeltjes??Een Koolmeesje met maar liefst 4 ringen om zijn pootjes, zal hij daar wel blij mee zijn?Nog een keer de Zwarte MeesSijsje in het zonnetje, dat inmiddels wat hoger staat en beter door de bomen heen komtNa de Boomklever zien we nu ook de Boomkruiper, oei, wat is ie klein en wat is ie snel!
Net als je denkt dat je hem in beeld hebt, zit hij alweer aan de andere kant van de boomOnder de boom zien we ineens bewegingeen klein muisje komt ook even kijken of er wat lekkers te halen isRené moet vroeg in de middag weg, en Yvon en ik vinden dat we toch ook even van het prachtige weer  en van de mooie omgeving moeten genieten, dus heel stoer stappen we met onze megazware rugtassen op een witte fiets, maar o jé,  als we weer in de buurt van het vogelplekje komen, dan kunnen we het niet laten,  we gaan wéér even kijken, en maken nóg weer meer foto's, dus ja, het kan niet anders,  ondanks sorteren  en nog eens sorteren,  is dit weer een lange serie geworden


Het sijsje is er weerDe Boomklever poseert prachtig  ( dit is mijn favoriete foto uit deze serie)Het licht wordt steeds mooierPimpeltje doet zich tegoed aan de lekkernijenen gaat dan badderenDit gaat altijd zo ongelooflijk snel, zodat je door een toevallig vastgelegd momentje
 pas kunt zien dat hij op zijn rug in het water ligtOeps!  en dan komt ie als een Punky weer boven waterMeneer Vink wil nog even mooi poserenen showt in het late zonlicht zijn mooie roze borst
Tot slot twee héle vreemde vogels!!!  Deze foto, door René gemaakt, laat zien dat we, behalve van de vogeltjes genieten,  ook nog enorm veel lol hebben gehad,  het was echt een gezellige dag, René en Yvon, bedankt daarvoor!!


Slotwoordje:
Tja, dat heb ik hierboven eigenlijk al gegeven, maar ik wil graag nog even de aandacht vestigen op mijn vorige berichtje over de Blog Award, niet zo zeer omdat ik deze zelf kreeg,  maar om de door mij genomineerde bloggers nog even in het zonnetje te zetten. Klik gewoon nog even op 'oudere berichten'
Dank weer voor je bezoekje en groet
Loes

27 opmerkingen:

 1. Beste Loes, ik kan er niet meer tegen. Eerst Elly met de pestvogels en nu ben jij de pestvogel. Het doet bijna zeer aan de ogen, de sijs, zwarte mees en de muis. Je merkt het al: ik ben stinkend jaloers. Mooie momenten, echt genieten.
  Groetjes,
  Auke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Loes
  Wat een super foto’s en zo scherp het was vast een mooi plekje want Julie hebben zo veel vogels gezien heel erg mooi.
  Groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Loes,
  Jeetje , wat een mooie opname`s zeg.
  Is dit vanuit een tentje gedaan ?
  Hoe kan je zo mooi dichtbij komen.
  En ze zijn echt superscherp.
  Mijn favorieten zijn die van de boomklever.
  Gr John.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow! So many beautiful birds photos. Great job!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Loes,

  Zie je wel dat je het kan, je moet alleen een goede plek hebben. En dat kan je wel aan jou overlaten, want Von en ik moesten helemaal inschikken. Ik heb nog de blauwe plekken op mijn armen staan ;-)

  Ik ben het alleen niet eens met jouw keuze van de favouriete foto.
  De allereerste van de boomklever en de tweede sijsfoto vind ik net even ietsje mooier, omdat ze net iets meer scherpte op het oogje hebben.
  Maar de echte topper vind ik de pimpelmees die de rugslag doet. Zo'n moment springt er voor mij echt uit. De druppels, het oogje dat je net kunt zien en het water boven het snaveltje maken die foto zo mooi.

  Je hebt een fantastische serie neergezet en ik vond het ook ontzettend gezellig.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hà Loes........
  ......Wat kan ik zeggen, hier schieten woorden tekort!
  Gè wèl dìg wat heb je de vogeltjes mooi gefotografeerd.
  Badderend, etend, punky, zingend, zò mooi en daarbij een mooie compositie weten te krijgen.
  Petje af voor deze serie.
  Fijn weekend,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Loes
  Ja...Een Top serie..
  Ze zijn allemal geweldig...Maar omdat ik het sijsje nog niet op de foto gekregen hebt..Vind ik die helemaal Top :)
  Ik mis trouwens de Kuifmees..?..Niet gezien ?
  Wat een geweldige dag moeten jullie gehad hebben...En een kaartje vol neem ik aan :)
  Heerlijk zo'n log!!
  Gr Henk..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Loes,
  Om jaloers van te worden. Wat een prachtige serie, de een nog mooier dan de ander. Zo veel verschillende vogels in een dag. Wat zou ik graag dat plekje bezoeken! Leuk als ze gaan badderen, daarbij even op de rug gaan liggen en pinky te voorschijn komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Loes dit is echt een vogel paradijsje zeg
  Wat een mooie serie en die badderende vogels geweldig prachtige serie
  Fijn weekend groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van deze serie word ik helemaal stil. wat ontzetend knap zeg. Ook al ga je rugzakvogeltjes maken Dan nog zitten die beestjes bijna niet stil! Die badderende vogels leuk hoor En de soorten rijkedom Nog een woord, na de stilte, wouw! Groetjes Jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hele gave serie heb je weten te maken
  de 1 is mooier als de ander
  en dan die 2 vreemde vogels
  die maken het af
  gr,bart

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een prachtige serie Loes.
  Ja de boomklever is ook mijn favoriet vanwege de prachtige houding die hij aan neemt maar het badderende pimpeltje is ook heel super.
  over die 2 vreemde vogels zeg ik maar niks...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je bent flink wat vogeltjes tegengekomen. Je foto's zijn geweldig geworden. Leuk dat je ze zo goed in beeld kon krijgen. De absolute topper voor mij is Punky. Heerlijk beeld!
  Groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Loes, zo mooi al die vogels!
  En wat hebt je ze ook geweldig vast weten te leggen. Lekker badderen in het water super gaaf om te zien en zoveel verschillende vooral die laatste haha. Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een pracht serie, en wat zijn jullie snel...helppp. Maar nu kan ik gewoon een linkje naar jullie blogs doen en ik ben klaar.. ;-)
  Wat zijn het echt super beelden, heb gewoon zitten te genieten en ben inderdaad verliefd op de boomklever geworden, kan geen foto meer de prullenbak in doen..
  Punkie heb je goed in beeld weten te brengen, wat een schik hebben we om deze meneer gehad, je kan dus scherpe foto's maken tijdens het zachtjes lachen. Het avondzonnetje heeft ons nog een cadeautje gegeven om prachtig te schijnen.
  En het kleine snuitje, wat komt hij lief uit zijn holletje te voorschijn. Wat een lief koppie heeft hij toch.
  En de laatste foto is wel een heel apart vogelsoort, wat jammer dat alleen René deze heeft.
  Het was weer een dag om nooit te vergeten. René heeft ons het hele park laten zien, wat zeker ook heel mooi was.
  Nu even twee maanden wachten op mijn serie, kun je weer even genieten..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow, wat een mooie foto's zijn dat. Als ik dat zie, durf ik mijn eigen foto's al haast niet meer op mijn blogje te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ohhhhh Loes, dit is je mooiste serie ooit.
  Wat een superscherpe vogelfoto's. Prachtige achtergronden, mooie omgeving en de beestjes staan er allemaal supergoed op. De badderende vogeltjes zijn leuk, vooral het pimpelpunkmeesje, op zijn rug in bad, die had het lekker naar zijn zin.
  Ik zit gewoon met open mond te kijken.
  (ben vandaag bij ons in de wijk aan het ploeteren geweest met die snelle vogeltjes, en had ik mijn koolmees er mooi op, was de achtergrond weer oerlelijk), lijkt me heerlijk om op zo'n mooi plekje te oefenen.

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Loes,

  Wat een prachtige vogel opnames zeg, ben stiekem wel beetje jaloers. Dit is echt puur genieten. Niet alleen voor jou maar ook voor mij. De pimpel aan het badderen, en dan op zijn rug die opname....GEWELDIG. Ook de altijd lastige Boomklever heb je er schitterend opgekregen.

  Zo'n blog als deze kan voor mij niet lang genoeg zijn.

  Complimenten!!!

  Groeten,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Loes ik ben zwaar onder de indruk van je prachtige fotoserie. Manlief, die ik de foto's liet zien was ook onder de indruk!

  Gaaf man dat badderende pimpelmeesje. Ja ik kan het niet zeggen hoor, ik vind ze echt allemaal mooi.

  Ik heb er echt enorm van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Loes.
  wat een geweldige mooie foto's heb je gemaakt op de Veluwe.
  Ik woon er zelf in de buurt, maar ik ben nog niet een keer geweest dit jaar.
  Vind ze allemaal even mooi en scherp, maar punky is wel heel grappig.
  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jullie zijn op een mooi foto stekje geweest.
  Genieten deze fotoserie.
  Stuk voor stuk zijn ze mooi om te zien...klasse!!!

  Groetjes Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Loes, al je blogs zijn mooi, maar van deze heb ik bijzonder genoten.
  wat een prachtige foto's staan hier op.
  complimenten!
  groetjes Astrid (zoom 1957)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Loes, je hebt jezelf overstegen dit keer. Dit is je beste serie! Scherp, waanzinnig mooie scherptedieptes en natuurlijk de vogeltjes zelf. Van boomklever tot mees, s c h i t t e r e n d ! Groetjes KUSMIR71 zoom

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige opnames zo scherp en de kleur geweldig .Complimenten . GrtJeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik kom voor het eerst bij je langs maar dit is echt de moeite waard,en wat hebben jullie genoten het straalt er van af.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dit is echt je mooiste serie tot nu toe !!!!
  Prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooie foto's. jullie mogen best eens bij mij in het bos komen fotograferen. Nu weet ik wat het verschil is tussen een boomklever en een boomkruiper. Dankjewel !! Groetjes Will uit Wezep, aan de rand van de Veluwe,

  BeantwoordenVerwijderen