De mooie natuur daagt mij uit om te fotograferen, de wens om goed te leren fotograferen daagt me uit om er steeds vaker
op uit te gaan om te oefenen.
Een heerlijke wisselwerking dus, waaraan ik veel plezier beleef.
Op deze site doe ik verslag van mijn pogingen om wat ik zie zo mooi mogelijk vast te leggen.
Bedankt voor je bezoekje, en mocht je een reactie achter willen laten, dan stel ik dat erg op prijs.

Klik op een foto voor een presentatie in groter formaat en hogere kwaliteit!


woensdag 28 november 2012

Pictures in the Picture 2012Zo af en toe word ik wel eens benaderd met het verzoek om een foto van mij te mogen gebruiken. In de meeste gevallen geef ik daar wel toestemming voor,  als het past in het concept dan stel ik naamsvermelding uiteraard op prijs en ook vraag ik altijd om het resultaat te mogen zien.
Dan zijn er nog kleine succesjes zoals Natuur in Beeld  en Nieuwsbrieven van Vroege Vogels, wel/net-niet gewonnen fotowedstrijden,  en nog veel meer.

Zo is in de loop der tijd een uiteenlopende verzameling ontstaan,  die ik - vooral voor mezelf - toch  eens op een rijtje wil zetten.  

'Publicaties'  vind ik een te groot woord, vandaar dat ik een alternatieve, maar in mijn ogen passende  titel heb bedacht :  

Pictures in the Picture 

Een link naar deze serie heeft een permanent plaatsje gekregen in de sidebar van mijn blog

=================================================================================================


2 november 2012 

De zeldzame Gelobde Pruikzwam  uit de serie Pruikjes prijkt boven de nieuwsbrief van Vroege Vogels


                                            
JAARGANG 15, Nr 95


Detail van de gelobde pruikzwam.belton

================================================================================================

Oktober  2012

Zowel het Juwelenkistje  als de Judasoortjes   uit de serie Herfst-juweeltjes zijn geplaatst boven de nieuwsbrieven van  resp. 7 en 14 oktober van Vroege Vogels


JAARGANG 15, Nr 88


Zwammetjes met enorme groeikracht. beltonJAARGANG 15, Nr 90


Lampjes in het donkere bos. belton

================================================================================================

Augustus 2012

Atelier Fryslan, een onderdeel van provincie Friesland dat zich bezighoudt  met de ruimtelijke kwaliteit van de provincie,  heeft in april een oproep gedaan:


Oproep: Stuur ons uw mooiste stukje Fryslân.
Het Friese landschap is van ons allemaal. Iedereen beleeft zijn of haar omgeving op eigen wijze. Veel mensen hebben een uitgesproken voorkeur voor bepaalde plekken. Een uniek stukje natuur, een bijzonder bedrijventerrein, een karakteristiek historisch of eigentijds gebouw. Bij Atelier Fryslân, onafhankelijke werkplaats voor ruimtelijke kwaliteit, zijn we benieuwd naar al deze persoonlijke verhalen. Daarom nodigen we u uit om uw mooiste stukje Fryslân digitaal met ons te delen.


Atelier Fryslân bestaat binnenkort vier jaar. Vier jaar vol adviezen en activiteiten die betrekking hebben op ontwikkelingen in het Friese landschap. Die oogst willen we met u delen en door u laten verrijken. Onder de naam 1000 x mooi Fryslân gaan we publieke inzendingen combineren met onze opbrengst. Het resultaat is een serie van 1000 ansichtkaarten en een mobiele Layar-applicatie. De ansichtkaarten worden breed over de provincie verspreid. De 1000 x mooi Fryslân Layar-applicatie kunt u gratis downloaden voor uw smartphone en laat de 1000 ingezonden plekken in Fryslân zien met tekst en afbeelding.


Stuur uw mooiste Friese plekken in en deel dit met de rest van de wereld. Plaatsen in Fryslân waarvan u vindt dat iedereen moet weten hoe bijzonder ze zijn. Wat is zo’n plek? Nou, dat kunt u ruim zien: een uitzicht, wolkenlucht, bouwwerk, stadsrand, oever, bos, straatbeeld, alles kan. Ook de vorm waarin u het digitaal aanlevert staat vrij. Foto, schilderij, tekening, gedicht, muziekstuk, film: wat voor u het meest spreekt. Insturen gaat via de website  www.1000xmooifryslan.nl. U mag zo veel en zo vaak insturen als u wilt, zolang uw  inzending maar vóór 11 juni 2012 bij ons binnen is.

Voor alle duidelijkheid: 1000 x Mooi Fryslân is geen wedstrijd. Als uw inzending wordt geselecteerd voor 1000 x mooi Fryslân heeft u eeuwige roem op een breed verspreide ansichtkaart en in de Layar-applicatie. Bovendien bouwt u mee aan het levend houden van het bijzondere karakter van Fryslân, volgens veel mensen de mooiste provincie van Nederland. 
Wij zijn benieuwd naar uw inbreng en bedanken u alvast voor uw deelname.Friesland is voor mij een beetje de-ver-van-mijn-bed show, dus ik wist niets van deze oproep, maar in augustus werd ik benaderd door de grafisch vormgeefster, die bezig is met het uitwerken van de ansichtkaarten. Er is iets mis gegaan, en daardoor komt ze één inzending te kort. Of ze een foto van Hindeloopen uit mijn blogbericht Frozen Planet mag gebruiken. Ja natuurlijk, leuk hoor!
Uiteindelijk vond ze de foto's allemaal zo mooi dat ze geen keuze kon/wilde maken, en zo verschenen er 4 ansichtkaarten met mijn foto's van 'Hylpen' :

                                                                   

 Hmm,  scannen gaf geen mooi resultaat, fotograferen dan maar dacht ik, maar 'produktfotografie'  blijkt  toch ook weer een vak apart, een vak dat ik duidelijk niet beheers:-(
Nou ja,  het gaat om het idee!Het drukwerk was haastwerk, waardoor ik geen gelegenheid meer had om 
tekst voor de achterzijde aan te leveren, maar dat heeft ze erg leuk opgelost

Ze heeft daarvoor tekstfragmenten uit mijn blog gebruikt, en vooral deze vind ik toch wel erg grappig: 

================================================================================================

Augustus 2012

Ik ontving de volgende mail:

'Op uw blog vond ik een erg mooie foto van een garnalenvisser (di 15 november 2011), die heel goed zou passen in mijn ontwerp voor een woningbrochure.
Bij deze wil ik u toestemming vragen die foto te gebruiken, uiteraard met naamsvermelding'

Die toestemming heb ik gegeven, en in  oktober ontving ik de woningbrochure:


 De brochure is maar liefst in A3-formaat, en op pagina 4 prijkt dus behoorlijk groot mijn foto van de garnalenkotter uit de blogserie Garnalenvissers


================================================================================================

Augustus 2012

Claus en Kaan Architecten Rotterdam willen graag deze foto uit Paarse Pracht gebruiken voor een competitie voor een laboratoriumgebouw in AntwerpenOm hun visie te verduidelijken  hebben ze deze collage gemaakt. 
De competitie hebben ze overigens niet gewonnen


================================================================================================
Juni 2012

In januari kreeg ik de volgende mail:

Hallo Loes,
Ik ben via google aan een foto van jou gekomen. Ik ben zelf beeldend kunstenaar en zou graag gebruik willen maken van een van jouw foto's. Namelijk die van de knobbelzwaan.
Ik ga de foto, als ik hem zou mogen gebruiken niet copieeren maar daar op mijn eigen manier een kunstwerk van maken.
Graag hoor ik van je wat je ervan vind.
Vriendelijke groet,
Harm Visser

Het gaat om deze foto uit een winterse serie uit 2010 Een dik pak sneeuwIn juni stuurde Harm mij een foto van het resultaat,  een fraai kunstwerk: 


In het Juli-nummer van het tijdschrift Vogels van de Vogelbescherming is aandacht 
besteed aan het werk van Harm Visser

In de rubriek In Beeld illustreert steeds een andere kunstenaar een vogel.
Nico de Haan vertelt er bijIk ben toch wel een beetje trots  bij het zien hiervan 
in de wetenschap dat mijn foto de basis was voor dit kunstwerk 

=================================================================================================


Juni 2012

De man van Annemieke K. is een Schot,  en zij wil hem graag verrassen met een tuinposter van een heuse Schotse Hooglander.  Haar oog is gevallen op deze foto uit mijn blogbericht Gooi- en Vechtstreek
In het najaar stuurt Annemieke mij een foto van de poster in haar tuin,
de Hooglander is bijna levensecht,  ik vind hem geweldig!Annemieke schrijft:

'Hij is echt levensgroot ,180 bij 160 .
onze dochter aait hem elke ochtend even voordat ze naar school gaat.'================================================================================================

Juni  2012

Een mailtje van Zoom.nl :

'Op de Zoom.nl heb je onderstaande foto geplaatst en ingezonden voor de fotowedstrijd 'Lente' van de Zoom.nl Campus. We kunnen je feliciteren want je zit bij de 8 genomineerden waarvan de foto wordt tentoongesteld tijdens de Zoom.nl Campus op 16-17 juni in Zoom.nl stand. Bezoekers kunnen hier stemmen op hun favoriete foto en zij kiezen daarmee de winnaars. Het Zoom.nl publiek bepaalt dus of jij wint!'


Ik heb  niet genoeg stemmen gekregen om in de prijzen te vallen, 
maar met de nominatie was ik al dik tevreden.

Diezelfde maand  haalde dezelfde foto in het Roots Magazine een plekje als 'Bijna Prijs' :
De foto's uit mijn serie Bosanemoontjes  doen het leuk, want 
een andere foto uit de serie was in mei 2012 Foto van de week bij Roots.nl =============================================================================================

April 2012Bij een fotowedstrijd die werd georganiseerd door Natuurmonumenten en het Dagblad de Gooi- en Eemlander werd mijn inzending winnaar in de categorie bos.
Dat leverde een publicatie op in genoemd dagblad
helaas in een erbarmelijk slechte kwaliteit
Zo ziet de foto er toch echt beter uit ;-)
 ( uit blogbericht Sprookjesbos

=============================================================================================

Maart 2012

Een mail:

'Ik wil graag je foto gebruiken voor een schoolboek,  het is een boek over de schrijver Seneca, en ik heb daarvoor een plaatje nodig van een bos met zonnestralen. Op jouw blog heb ik er een gevonden, zouden we die mogen gebruiken?  De oplage van het boekje is 1000 ex'

Het gaat om deze foto uit mijn blogbericht Sprookjesbos
================================================================================================

Maart 2012

Bont Strandlopertje in een winters AWD  staat in Natuur in Beeld  van Vroege Vogels


header
gluren
Wie is de gluurder?
Meer van fotograaf: belton
Wat voor vogel bekijkt ons terwijl hij aan het rusten is? Het antwoord is te vinden op onze website.=================================================================================================

Februari 2012

Een nogal over-the-top bewerkte foto van een zonsopkomst in de Groene Jonker wordt door de Partij van Geluk uitverkoren tot logo van de Partij


=================================================================================================
Januari 2012

Van een educatief medewerker van natuurcentrum VBNC De Nachtegaal uit De Panne (België) kreeg ik de volgende mail:

'Ik ontdekte uw foto  op het web van de parnassia. Ik vraag toestemming om deze te gebruiken in een educatief kwartetspel voor kinderen. Ik vermeld natuurlijk de bron!'

De betreffende foto uit  mijn blogbericht Berkheide  :
En nu maar gezellig en educatief kwartetten!


================================================================================================

Slotwoordje:
Ik zou willen zeggen 'met dank aan Google'!
Google weet mijn blog goed te vinden, hetgeen ook blijkt uit het feit dat ik toevallig vandaag de 150.000e pageview bereikte!
Over deze serie:  dit zijn de resultaten van 2012 tot nu toe, wie weet  komt er nog wat bij.
In elk geval verzamel ik binnenkort nog 2011, en dan maar afwachten wat 2013 brengt....27 opmerkingen:

 1. Dit is wel een hele mooie verzameling aan PR. Hier mag je best trots op zijn. In alle vormen is wel één van je foto's gebruikt. Je zwaan is wel heel apart geworden. Van harte gefeliciteerd met deze pictures in de picture..

  LG Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Loes,
  Mag ik je handtekening!!
  Wow, een mooie verzameling hoor. Hartstikke leuk.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee dit is niet meer een partij geluk, dit is wat je verdiend Loes want er zitten heel heel heel veel mooie beelden bij knap gedaan en dat wordt alleen nog maar beter !
  Want je probeert van alles uit wat je zeker nog beter maakt en wie weet wordt je nog eens uitgenodigd door Ivo Niehe :) !
  Maar blijf het wel doen van uit het genieten Loes !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Loes wat een goed idee om dit onder te brengen in je blog.
  Ik heb ook een paar van die mails, maar op een gegeven moment verdwijnen die dan bij het legen van de te volle mailbox.
  Het is lange lijst,maar wel terecht. Het is een erkenning van de kwaliteit van je werk. Je probeert uit, legt de lat elke keer weer hoger en groeit daardoor nog steeds. Dat belooft dus nog heel wat voor 2013. Voor nu proficiat met de "opbrengst" van 2012.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhhhh meid, alles hoort bij een blogpost. Ik dacht dat het verschillende posts waren waar ik op kon reageren. Oké ik ben er weer!!! Die zwaan vind ik echt super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig werk Loes.
  binnenkort je baan opzeggen .
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een groot compliment voor deze mooie serie publicaties Loes.
  Ik kan me ook goed voorstellen dat jouw foto's gevonden worden want ze zijn echt heel goed en worden steeds beter en verrassender.
  Erg leuk om alles in 1 blog onder te brengen. Ik heb het met veel plezier bekeken.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig leuke blog Loes.
  Goed idee om dit allemaal eens samen te vatten in een blog en wat een
  uiteenlopende publicaties heb je dan gehad.
  Je maakt ook gewoon prachtige foto's en ook nog eens zo veelzijdig en
  dat zie je dus ook terug in de diversiteit van de verzoeken om je foto's
  te mogen gebruiken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, Loes, je bent beroemd! Super verdiend, want het zijn stuk voor stuk geweldige foto's. Felicitaties vanuit de VS, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje Loes, wat een mooie eregallerij. Hier mag je trots op zijn.
  Prachtige foto's. Ik vind trouwens het kunstwerk van de zwaan ook schitterend.
  Leuk om te zien er er mooie dingen gemaakt worden met jouw foto als uitgangskunt.
  De Schotse koe in de tuin is ook gaaf.
  groetjes en tot morgen
  Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, Loes, daar kun je toch trots op terug kijken, lijkt mij. Het zijn natuurlijk stuk voor stuk ook prachtige foto's. Ik hoop nog jaren naar nieuwe foto's van je te mogen kijken. Je wordt nog een beroemdheid in Nederland. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo Loes, wat een palmares, gefeliciteerd met het bereiken van dit resultaat. Het geeft toch altijd veel voldoening als je merkt dat je werk gewaardeerd wordt, ook al is het dan een hobby. Wat dat betreft zijn we allemaal een beetje exhibitionistisch, toch? Mooie mijlpaal ook dat je blog intussen 150.000 keer bekeken is.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Loes aan aandacht dit jaar geen gebrek. Niet geheel onterecht. Je leverd top fotoerk af , wat gezien mag worden. Het is altijd leuk om te merken dat andere ook je keuzens op fotogebied kunnen waarderen. Blijf vooral doorgaan zodat we kunnen blijven genieten van je foto's.

  gr Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tjonge ik ben er even voor gaan zitten om alles te lezen
  maar ze weten je idd goed te vinden..
  Ik krijg ook wel een de vraag of ze een foto van mij mogen gebruiken..
  maar jij slaat echt alles, nog even en je kunt voor je zelf beginnen..
  ZZPer in de fotografie of zo iets..
  maat zo heb je wel eer van je werk..hartstikke gefeliciteerd...

  Lg. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Loes, hier kun je met recht trots op zijn, wat leuk dat je foto`s zo in trek zijn.
  Goed dat je alles op een rijtje hebt gezet...en het is niet mis.
  Ik hoop dat er nog meer mooie publicatie`s komen in de volgende jaren, voor nu van harte gefeliciteerd met je succes.

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Loes,

  Dit is nog eens erkenning voor je vele en creatieve werk. Dit is inderdaad een hele mooie lijst met picture in the Picture. Wil je oprecht feliciteren met deze behaalde successen. Het word mij nu ook steeds duidelijker waarom je steeds zo hoog eindigt in de blogteller. ;-)

  Wel grappig want aantal weken geleden heeft Harm Visser mij ook benaderd voor een aantal beelden van mij.
  + dat er nog mooie dingen aan gaan komen begin volgend jaar voor mij.

  Geniet lekker na van deze welverdiende roem en terecht dat je dit picture in the picture 2012 blog een mooie ereplaats geef of je blog.

  Groeten en fijn weekend,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je kan hier heel trots op zijn geweldig hoor van harte gefeliciteerd daar mee Loes lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Loes,

  Wat een erkenning!
  Ik kijk zo graag naar je blog; het doet me altijd goed het te bekijken en te lezen wat je erbij beleefd hebt. Leuk dat je deze foto's bij elkaar hebt geplaatst. Wat een creatieve bewerkingen hiervan: de schotse hooglander in de tuin vind ik ook geweldig! En dat vogeltje dat zo vanonder zijn vleugeltjes kijkt wie daar staat te fotograferen. En die knobbelzwaan: prachtig! Nou ja, noem maar op. Ze zijn allemaal top! Voor mij ben je een (levens)kunstenaar. Fantastisch dat je zovelen weet te inspireren.
  Dat doe je mij ook, al kan ik daar alleen maar voor mezelf wat mee.

  Bedankt en een hartelijke groet van Els

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tjeempie Loes......

  Ik ben echt onder de indruk dat je al zoveel hebt gepubliceerd (ik vind dat je dat best mag zeggen) en ik begrijp het ook. Stuk voor stuk zijn het prachtige en veelzeggende foto's. En, zelfs grensoverschrijdend. Er zal vast nog veel bijkomen want je bent een heel goede fotograaf!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Loes,

  Wauw, wat een enorme, en enorm mooie lijst!
  Wat een mooie verscheidenheid in alles waar ze één van jouw foto's voor gebruikt hebben. Dat is toch echt wel kicken, als je deze resultaten zo allemaal terug ziet.
  Heerlijk dat je, naast het plezier dat je zelf beleeft aan het fotograferen en de blogjes, er zo ook nog andere dingen aan over houdt :-)

  Maar, nu niet naast je schoenen gaan lopen, en volgend jaar rond deze tijd gewoon weer zo'n mooie lijst laten zien ;-)

  Groetjes, Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Altijd leuk om iets van je werk terug te zien. En het mag gezegd worden dat het ook verdiend is. Heb zelf ook een heel plakboek vol en ben inmiddels aangeland dat ik:"neen zeg" tegen mensen die gratis een foto willen gebruiken. Veel behoeven ze niet te betalen maar 35 europieten per foto is heel normaal. Het gaat mij niet zozeer om de poen maar om het gevoel van wederkerigheid wat ik niet meer put uit enkel mijn foto's terug zien in een of ander blad.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Loes,

  wat ontzettend leuk om dit zo te doen.
  Bij mij zijn de mails op een gegeven moment gedeletet.
  Echt leuk om deze onder te brengen bij je blog want zo
  kun je laten zien wat voor moois er van je foto's wordt gemaakt en gebruikt.
  Werkelijk ontzettend leuk dit :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Loes,

  Toppie hoor, ga zo door. Dat hoop ik voor je!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dit is een heel mooi overzicht hoor .... en wat gaaf dat je voor meerdere dingen bent gevraagd ... top en gefeliciteerd!!! Groetjes, miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jeetje, Loes, wat een lijst! Dat je nog aan fotograferen toekomt :D
  Ik had ook niet anders verwacht, want los van het feit dat je inmiddels een schat aan mooie, aansprekende beelden hebt, word je volgens mij ook heel vaak gebeld.
  Als ik een keertje met je door het duin wandel kan ik geen normaal gesprek met je voeren, omdat iemand je foto's weer voor een kalender wil hebben....:D

  Maar ff serieus: een leuk item en een collectie om trots op te zijn!

  Groetjes,
  Roeselien

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Loes,

  Wat een eer voor je werk zeg.
  En terecht :)

  Grs Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Loes,
  Misschien is het tijd om de titel van je blog te veranderen? Ik kom natuurlijk net kijken (hier) maar ik vind je foto's heel professioneel. En zo te zien vinden anderen dat ook. Er is natuurlijk altijd wat te leren en dat blijft. Al is iets voor jezelf of het in opdracht doen wel iets heel anders. Een passie waar je helemaal in op kunt gaan is ook wat waard (vind ik).
  Groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen